Ultimele subiecte
Prostatita nebacteriana la 26 de ani?
4 participanți
Prostatita nebacteriana la 26 de ani?
Deci la mine totul a inceput asa:
In februarie 2017 intr-o zi dupa masturbare am simtit o durere destul de puternica in testiculul drept. Au trecut vreo cateva zile si nu a trecut, s-a mutat durerea si in celelalt testicol. Am fost la medic si m-a intrebat despre contactele sexuale: I-am spus ca ultimul contact sexual protejat a fost in septembrie 2015 si in general nu am avut niciodata contacte sexuale neprotejate. In general sunt un baiat care nu a avut succes la fete si am mai avut in 2013 contacte sexuale protejate. In fine, dupa contactele sexuale protejate nu am avut niciodata semne de infectie: usturimi/dureri la urinare sau secretii ciudate.
Atunci, in februarie 2017, totusi medicul a facut o ecografie si a zis ca prostata este putin marita si are niste calcifieri. Eu i-am spus ca am mai facut ecografie si in 2016 la toate organele si la fel prostata era marita si atunci dar eu nu aveam absolut nici un simptom!
Dupa asta, mi-a dat tratament cu carpicon vreo 2 saptamani. L-am luat si m-a ajutat, durerile au disparut, dar nu definitiv: dupa fiecare ejaculare durerea aparea si ramanea o zi, sau 2.
A urmat vara, si nu am mai luat Carpicon din cauza ca simteam cum durerea dispare incet si simteam durere tot mai mica dupa ejaculare.
Dar in septembrie 2017, dupa o perioada de excitare sexuala mai intensa, durerea a revenit mai puternica.
Am fost iarasi la urolog, si fara sa fac analize, mi-a dat direct Tavanic!
Bine, l-am luat, dar nu pot sa spun ca sigur a ajutat, totusi in timpul tratamentului mai simteam durere dupa ejaculare. Eu simteam ca cand vremea e mai calda, ma simt mai bine si nu eram asa sigur de efectele antibioticului.
In octombrie 2017, cand vremea s-a racit brusc, durerea iar a revenit puternic!
De atunci, cand vremea de afara era tot mai friguroasa, durerea devenea tot mai rea, radia in picior, in zona inghinala.
Am mai fost la alti medici care mi-au dat antibiotice, dar oricum nu simteam ca ajuta cu mare lucru, mai degraba ma ajutau supozitoarele Carpicon, doar ca tot nu imi trecea durerea complet.
Dupa asta, m-am enervat ca tot imi da antibiotice despre care am citit pe net ca nici nu prea patrund in prostata, si am zis ca gata, ma duc la alt medic!
Am fost la alt medic si a zis sa fac analize de tot felul.
Am facut PCR la Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, culturi pentru Mycoplasma, detectie antigeni Chlamydia din sange, detectie Mycoplasma din urina. Si multe spermoculturi. Am incercat si analize din secretie prostatica(pentru PCR si culturi).
Toate au iesit negative, nu exista nici o bacterie sau ciuperca (fungi).
Cumva analizele arata corect, din cauza ca eu niciodata de cand am problema asta, nu am avut febra, macar mica. Si am citit ca altii care au prostatita bacteriana uneori fac febra pentru ca o parte din infectie se duce in sange.
Eram disperat, am citit pe net ca masajul la prostata ar putea ajuta.
Am incercat si lucrurile au devenit mult mai rele.
Dupa masajul la prostata, care a fost viguros si mi-a curs destul de multa secretie din prostata, am inceput sa am tulburari urinare si o durere puternica in zona lombara.
M-am panicat, sedintele de masaj au fost la sfarsitul lui martie 2018, dar inca si acum, dupa o luna am tulburari de urinare, dar durerea lombara a mai trecut, nu apare in fiecare zi si nu e asa de puternica ca dupa masaj.
Vreau sa intreb pe voi, cei care a-ti suferit dupa masajul de prostata, se poate restabili situatia initiala?
Eu inainte de masaj la prostata nu aveam nici o problema la urinare, nu ma duceam noaptea deloc la baie, nu urinam des, jetul era ok.
Masajul m-a distrus, si mi-a dat inca si durerea lombara care e mai naspa decat durerea de testicule care o aveam.
In februarie 2017 intr-o zi dupa masturbare am simtit o durere destul de puternica in testiculul drept. Au trecut vreo cateva zile si nu a trecut, s-a mutat durerea si in celelalt testicol. Am fost la medic si m-a intrebat despre contactele sexuale: I-am spus ca ultimul contact sexual protejat a fost in septembrie 2015 si in general nu am avut niciodata contacte sexuale neprotejate. In general sunt un baiat care nu a avut succes la fete si am mai avut in 2013 contacte sexuale protejate. In fine, dupa contactele sexuale protejate nu am avut niciodata semne de infectie: usturimi/dureri la urinare sau secretii ciudate.
Atunci, in februarie 2017, totusi medicul a facut o ecografie si a zis ca prostata este putin marita si are niste calcifieri. Eu i-am spus ca am mai facut ecografie si in 2016 la toate organele si la fel prostata era marita si atunci dar eu nu aveam absolut nici un simptom!
Dupa asta, mi-a dat tratament cu carpicon vreo 2 saptamani. L-am luat si m-a ajutat, durerile au disparut, dar nu definitiv: dupa fiecare ejaculare durerea aparea si ramanea o zi, sau 2.
A urmat vara, si nu am mai luat Carpicon din cauza ca simteam cum durerea dispare incet si simteam durere tot mai mica dupa ejaculare.
Dar in septembrie 2017, dupa o perioada de excitare sexuala mai intensa, durerea a revenit mai puternica.
Am fost iarasi la urolog, si fara sa fac analize, mi-a dat direct Tavanic!
Bine, l-am luat, dar nu pot sa spun ca sigur a ajutat, totusi in timpul tratamentului mai simteam durere dupa ejaculare. Eu simteam ca cand vremea e mai calda, ma simt mai bine si nu eram asa sigur de efectele antibioticului.
In octombrie 2017, cand vremea s-a racit brusc, durerea iar a revenit puternic!
De atunci, cand vremea de afara era tot mai friguroasa, durerea devenea tot mai rea, radia in picior, in zona inghinala.
Am mai fost la alti medici care mi-au dat antibiotice, dar oricum nu simteam ca ajuta cu mare lucru, mai degraba ma ajutau supozitoarele Carpicon, doar ca tot nu imi trecea durerea complet.
Dupa asta, m-am enervat ca tot imi da antibiotice despre care am citit pe net ca nici nu prea patrund in prostata, si am zis ca gata, ma duc la alt medic!
Am fost la alt medic si a zis sa fac analize de tot felul.
Am facut PCR la Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, culturi pentru Mycoplasma, detectie antigeni Chlamydia din sange, detectie Mycoplasma din urina. Si multe spermoculturi. Am incercat si analize din secretie prostatica(pentru PCR si culturi).
Toate au iesit negative, nu exista nici o bacterie sau ciuperca (fungi).
Cumva analizele arata corect, din cauza ca eu niciodata de cand am problema asta, nu am avut febra, macar mica. Si am citit ca altii care au prostatita bacteriana uneori fac febra pentru ca o parte din infectie se duce in sange.
Eram disperat, am citit pe net ca masajul la prostata ar putea ajuta.
Am incercat si lucrurile au devenit mult mai rele.
Dupa masajul la prostata, care a fost viguros si mi-a curs destul de multa secretie din prostata, am inceput sa am tulburari urinare si o durere puternica in zona lombara.
M-am panicat, sedintele de masaj au fost la sfarsitul lui martie 2018, dar inca si acum, dupa o luna am tulburari de urinare, dar durerea lombara a mai trecut, nu apare in fiecare zi si nu e asa de puternica ca dupa masaj.
Vreau sa intreb pe voi, cei care a-ti suferit dupa masajul de prostata, se poate restabili situatia initiala?
Eu inainte de masaj la prostata nu aveam nici o problema la urinare, nu ma duceam noaptea deloc la baie, nu urinam des, jetul era ok.
Masajul m-a distrus, si mi-a dat inca si durerea lombara care e mai naspa decat durerea de testicule care o aveam.
tudor16- Sex : Mesaje : 33
Data de inscriere : 23/04/2018
31
Localizare : Iasi
Re: Prostatita nebacteriana la 26 de ani?
Cele mai bune rezultate in prostatita par sa fie date de urmatoarele:
- supozitoare Conimed SP (cu propolis si rasina de conifere) si Carpizin, de 2 ori pe zi.
- polen crud inainte de mese
- seminte crude de dovleac, in, floarea soarelui
Cele de in de preferat sa fie presate, ca sa se digere mai bine.
- ceaiuri (cu ghimpe, pufulita cu flori mici, urzica moarta, etc. - cam toate contin aceste plante)
- o viata echilibrata in general, viata sexuala echilibrata in particular
- supozitoare Conimed SP (cu propolis si rasina de conifere) si Carpizin, de 2 ori pe zi.
- ceaiuri (cu ghimpe, pufulita cu flori mici, urzica moarta, etc. - cam toate contin aceste plante)
luptatorul- Sex : Mesaje : 10
Data de inscriere : 28/02/2018
57
Localizare : Bucuresti
luptatorul a scris:Cele mai bune rezultate in prostatita par sa fie date de urmatoarele:
Dar ai incercat si tu masajul si nu te-a ajutat?
Eu regret foarte mult ca am incercat si mi-a facut mai rau, sper sa revin la situatia initiala macar.
31
Opreste masajul daca iti face rau , fa mult sport, evita constipatia ,sex zilnica sau la 2 zile(nici mult nu e bine), vit e ,zinc,propolis,ulei de cimbru,arginina,petrece timp cu prieteni, daca stai mult cu gandul la boala vei ajunge la disperare....
iionu88- Sex : Mesaje : 55
Data de inscriere : 23/10/2017
29
Localizare : Pitesti
am uitat :tinctura de propolis,ghimpe,pufulita, daca vrei si ceaiuri
29
multumesc pentru sfat la moment am inceput sa iau urmatoarele:iionu88 a scris:am uitat :tinctura de propolis,ghimpe,pufulita, daca vrei si ceaiuri
Saw Palmetto
Optizinc 30 mg
Quercitin
Le-am cumparat de la Secom, sunt produse din America si sunt scumpe. Am citit undeva ca barbatii din America des folosesc aceste produse pentru a scapa de aceasta boala.Oriunde in lume e la fel boala asta: antibioticele nu ajuta si trebuie sa cauti altceva
Te-a ajutat tratamentul cu zinc si propolis? O sa incerc si eu daca nu ma ajuta ce iau acum.
Referitor la masaj: imi amintesc cu o luna in urma ca dupa jumate de ora de la masaj am avut o durere de spate incredibila fara unguent antiinflamator nu am putut sta atunci. Dupa cateva zile am inceput sa am probleme la urinare.
Acum dupa o luna, jetul la urinareparca e ok, si sunt zile cand nu urinez des, dar tot inca am zile cand simt efectele acelui masaj.
Inainte de masaj niciodata nu am avut probleme la urinare, oricat de tare m-a durut in zona inghinala.
31
conform analizelor si eu am nebacteriana si am 21 ani...
ieri am fost la control dupa 2 luni iar prostata era bine, nu durea la tuseu desi sapt asta am avut unele episoade cu urinari dese si dificile. Celalalt urolog la episoade de astea numa' tavanic si sumetrolim imi dadea iar eram ca la inceput vreo 3 sapt. maxim 4 iar dupa incepeau incet incet simptomele toate. asta imi zice ca nu imi da antibiotic pt ca nu apare germen in analize si e logic zic eu... Daca mai am episoade mai urate incerc tratamente naturiste ca doar sunt destule ''antibiotice naturale''- ienupar,cimbru.
referitor la masajul prostatic chiar ieri la control i-am spus ca daca as putea face si o zis ca facem doar ca o sa doara foarte tare si am zis ca nu ma risc daca totusi nu am dureri doar un pic de jena... se pare ca am facut bine.
ieri am fost la control dupa 2 luni iar prostata era bine, nu durea la tuseu desi sapt asta am avut unele episoade cu urinari dese si dificile. Celalalt urolog la episoade de astea numa' tavanic si sumetrolim imi dadea iar eram ca la inceput vreo 3 sapt. maxim 4 iar dupa incepeau incet incet simptomele toate. asta imi zice ca nu imi da antibiotic pt ca nu apare germen in analize si e logic zic eu... Daca mai am episoade mai urate incerc tratamente naturiste ca doar sunt destule ''antibiotice naturale''- ienupar,cimbru.
referitor la masajul prostatic chiar ieri la control i-am spus ca daca as putea face si o zis ca facem doar ca o sa doara foarte tare si am zis ca nu ma risc daca totusi nu am dureri doar un pic de jena... se pare ca am facut bine.
Cristian32- Sex : Mesaje : 17
Data de inscriere : 21/01/2018
27
Localizare : Alba Iulia
Imi pare rau pentru tine...ai 21 de ani si deja ai porcaria asta.Cristian32 a scris:conform analizelor si eu am nebacteriana si am 21 ani...
Uite in cazul meu nici nu prea e posibil sa am bacterie din cauza ca nu am facut niciodata sex neprotejat si in general inainte de aparitia acestei boli ultimul contact sexual a fost cu 1 an si ceva in urma.
Sex anal nu am facut niciodata, si medicul a zis ca asta e o posibilitate de infectare cu E coli si Enterococus si alte bacterii care traiesc in colon.
In cazul tau e la fel, sau simptomele au aparut dupa cateva saptamani, sau maxim cateva luni de la vreun contact sexual?
Sa stii ca daca boala apare la scurt timp dupa un contact sexual, inseamna ca este o bacterie ascunsa.
Dar daca e ca in cazul meu, nu stiu ce naiba sa mai facem
Referitor la masaj:
La inceput am simtit ca parca ajuta masajul, dar dupa mai multe sedinte am simtit o durere in spate care nici acum nu ma lasa de tot, si am inceput sa am si probleme la urinare.
Azi la serviciu am crezut ca innebunesc, ma durea spatele groaznic, mai ales de la aerul rece de la AC
31
am avut sex neprotejat prin mai anul trecut iar la mine primele simptome o aparut la sfarsitul lui septembrie adica urinari dese si durere la ejaculare. eu cred ca ma puteam trata de tot de porcaria asta de boala daca nu dadeam de un medic impertinent care nu stiu cum are si doctorat in urologie; imi dadea antibiotice fara analize si dupa ce o vazut in final ca nu scapa de mine si nici eu de simptome mi-o cam dat cu ''pa'' vazand ca nu se descurca. noroc ca am avut initiativa sa merg la altul.
27
Ai facut analize PCR?Cristian32 a scris:am avut sex neprotejat prin mai anul trecut iar la mine primele simptome o aparut la sfarsitul lui septembrie adica urinari dese si durere la ejaculare. eu cred ca ma puteam trata de tot de porcaria asta de boala daca nu dadeam de un medic impertinent care nu stiu cum are si doctorat in urologie; imi dadea antibiotice fara analize si dupa ce o vazut in final ca nu scapa de mine si nici eu de simptome mi-o cam dat cu ''pa'' vazand ca nu se descurca. noroc ca am avut initiativa sa merg la altul.
e posibil sa fie ceva bacterii Chlamydia/Mycoplasma pentru ca nu a trecut foarte mult timp de la contactul cela neprotejat. (simptomele au aparut dupa vreo 3 luni de la contact, nu e asa mult timp).
Nu te-a ajutat Tavanic luat 4 saptamani sau mai mult?
31
am facut si ieseau negative. imi dadea deobicei Tavanic 10 zile si dupa 14 zile Sumetrolim si ma simteam ca vindecat vreo 4 sapt. pana se inflama prostata (simteam cand stateam pe scaun). sapt viitoare fac iar spermocultura dar la alte 2 laboratoare sa fiu sigur
27
hmm, e naspa, ar fi trebuit sa iti dea minim 4 saptamani Tavanic.Cristian32 a scris:am facut si ieseau negative. imi dadea deobicei Tavanic 10 zile si dupa 14 zile Sumetrolim si ma simteam ca vindecat vreo 4 sapt. pana se inflama prostata (simteam cand stateam pe scaun). sapt viitoare fac iar spermocultura dar la alte 2 laboratoare sa fiu sigur
Mie mi-a dat prima data o saptamana Tavanic, si apoi dupa cateva zile mi-a spus sa iau inca 2 saptamani.
Dar la mine antibioticul nu prea simteam ca functioneaza,
adica chiar si in timpul tratamentului cu Tavanic simteam dupa ejaculare disconfort sau durere, cum era si inainte de tratament.
Imi amintesc ca dupa o saptamana de Tavanic nici nu vroiam sa continui inca 2 saptamani, pentru ca nu simteam nici un beneficiu dupa o saptamana:(
In cazul tau daca simti ca chiar ajuta antibioticul, spune-i sa iti dea pe 4-6 saptamani, poate asa vei scapa definitiv.
Tu ai calcifieri?
31
Cristian32,o poveste asemanatoare am si eu , tot dupa un contact,cam la 3-4luni, tot chlamidya sau ureaplasma banuiesc, si la fel ca in cazul tau nu iese nimic,am facut si anticorpi, aveti idee daca in cazul asta poti fi purtator?adica transmiti la partenera?
29
Am fost la 4 doctori, fiecare cu teoriile lui, nimic bun, as mai incerca la dr Nita e foarte laudat pe forum , daca merge bine Forest la anul ma duc in italia la Guercini si fac toate analizele vad ce zice .Cu banii oricum stau foarte prost de cand cu problema asta....
Am avut mai multe partenere in ultimii 2 ani, nu pot fii sigur de la care am luat ceva , la ce am patit ii rupeam capul...
Am avut mai multe partenere in ultimii 2 ani, nu pot fii sigur de la care am luat ceva , la ce am patit ii rupeam capul...
29
Din ce am citit, nu prea are cum aparea prostatita la barbati tineri fara vreo infectie,chiar daca se diminueaza si nu mai iese la analize ceva tot a fost acolo....si poate mai e
29
Pai, in majoritatea cazurilor asa este, dar nu intotdeauna e asa.iionu88 a scris:Din ce am citit, nu prea are cum aparea prostatita la barbati tineri fara vreo infectie,chiar daca se diminueaza si nu mai iese la analize ceva tot a fost acolo....si poate mai e
In general am citit ca medicina moderna nu stie exact de ce si cum se formeaza calcifierile in prostata.
Unii zic ca e din cauza unei infectii, altii zic ca e din cauza secretiilor prostatice care nu au iesit mult timp din ea, iar altii zic ca e din cauza urinei care se duce in prostata(reflux).
Am citit un caz interesant: niste medici din America au descoperit calcifieri in prostata la un adolescent si le-au scos din cauza ca avea probleme grave(prin operatie).
Si, conform structurii chimice, acele calcifieri au aceasi formula ca si calcifierile din rinichi.
Deci, e posibil.
Am mai citit un caz, un baiat tinar din America povestea ca avea prostatita din cauza intolerantei la gluten, si a zis ca eliminand toate alimentele cu gluten a dus la vindecare(treptat).
31
N-am incercat masajul prostatic si nu cred ca voi incerca asa ceva.tudor16 a scris:luptatorul a scris:Cele mai bune rezultate in prostatita par sa fie date de urmatoarele:
Eu regret foarte mult ca am incercat si mi-a facut mai rau, sper sa revin la situatia initiala macar.
O alta planta utila este Serenoa Repens (palmier pitic). Se gaseste fie sub forma
de capsule, fie sub forma de picaturi (Sabalit - se gaseste mai rar).
57
dar tu ai bacteriana sau nebacteriana?luptatorul a scris:N-am incercat masajul prostatic si nu cred ca voi incerca asa ceva.tudor16 a scris:luptatorul a scris:Cele mai bune rezultate in prostatita par sa fie date de urmatoarele:
O alta planta utila este Serenoa Repens (palmier pitic). Se gaseste fie sub forma
Ce simptome ai si dupa cat timp de tratament naturist(carpicon, pufulita) ai simtit ceva efecte?
Eu am incercat prin decembrie ceaiul de pufulita si am luat vreo luna si ceva dar nu am simtit ca ajuta, oricum trebuia sa iau alte antiinflamatoare.
Carpicon ma ajuta, mai ales la inceput si ajuta cand durerea nu e asa grava, dar nu ajuta intotdeauna.
31
Si la mine cred ca este tot nebacteriana. Urocultura, spermocultura au iesit negative la bacterii si fungi. La mine simptomele sunt: daca am erectii puternice neurmate de ejaculare, simt o senzatie de presiune in zona pelviana, care nu trece pana la ejaculare. Dupa ejaculare, timp de o zi, o zi si jumatate am o alta senzatie de tensiune,tudor16 a scris:dar tu ai bacteriana sau nebacteriana?luptatorul a scris:N-am incercat masajul prostatic si nu cred ca voi incerca asa ceva.tudor16 a scris:luptatorul a scris:Cele mai bune rezultate in prostatita par sa fie date de urmatoarele:
Ce simptome ai si dupa cat timp de tratament naturist(carpicon, pufulita) ai simtit ceva efecte?
Eu am incercat prin decembrie ceaiul de pufulita si am luat vreo luna si ceva dar nu am simtit ca ajuta, oricum trebuia sa iau alte antiinflamatoare.
Carpicon ma ajuta, mai ales la inceput si ajuta cand durerea nu e asa grava, dar nu ajuta intotdeauna.
mai mica, dar nu in partea din fata, ci in partea de jos a prostatei. Am incercat sa vad
ce se intampla daca n-am erectii deloc si am vazut ca senzatiile de presiune sunt diminuate si apar cu intarziere considerabila (dupa 4-5 zile de la ultima ejaculare, timp in care totul pare ok). Cel mai mult ma ajuta supozitoarele Carpizin si Conimed SP. Asta ma face sa cred ca s-ar putea sa fie un dezechilibru hormonal si astept rezultatul analizelor endocrine.
57
Cam asa era si la mine, doar ca eu simteam durere sau disconfort dupa ejaculare, in testiculul drept si partea dreapta a zonei inghinale.luptatorul a scris:Si la mine cred ca este tot nebacteriana. Urocultura, spermocultura au iesit negative la bacterii si fungi. La mine simptomele sunt: daca am erectii puternice neurmate de ejaculare, simt o senzatie de presiune in zona pelviana, care nu trece pana la ejaculare. Dupa ejaculare, timp de o zi, o zi si jumatate am o alta senzatie de tensiune,tudor16 a scris:dar tu ai bacteriana sau nebacteriana?luptatorul a scris:N-am incercat masajul prostatic si nu cred ca voi incerca asa ceva.tudor16 a scris:luptatorul a scris:Cele mai bune rezultate in prostatita par sa fie date de urmatoarele:
mai mica, dar nu in partea din fata, ci in partea de jos a prostatei. Am incercat sa vad
ce se intampla daca n-am erectii deloc si am vazut ca senzatiile de presiune sunt diminuate si apar cu intarziere considerabila (dupa 4-5 zile de la ultima ejaculare, timp in care totul pare ok). Cel mai mult ma ajuta supozitoarele Carpizin si Conimed SP. Asta ma face sa cred ca s-ar putea sa fie un dezechilibru hormonal si astept rezultatul analizelor endocrine.
Daca aveam erectii si nu ejaculam, nu era problema.
Dar dupa masajul la prostata am dureri mai mari in spate si in zona inghinala si probleme la urinare
Eu cred ca in cazul nostru s-a produs ceva o trauma fizica la prostata.
La mine totul a aparut dupa o ejaculare(Masturbare), si nu am avut contacte sexuale un an si ceva inainte de chestia asta.
Si dupa masaj, la fel, cred ca s-a produs alta trauma.
31
Subiecte similare
» Prostatita cronică nebacteriană ( prostadinia)
» prostatita nebacteriana
» Prostatita bacteriana sau nebacteriana??
» Prostatita nebacteriana, jet urinar imprastiat
» nerv pudendal prostatita nebacteriana cronica
» prostatita nebacteriana
» Prostatita bacteriana sau nebacteriana??
» Prostatita nebacteriana, jet urinar imprastiat
» nerv pudendal prostatita nebacteriana cronica
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mier 12 Oct 2022 - 0:18 Scris de Katler Florin
» Haideti sa contabilizam simptomele
Dum 15 Noi 2020 - 4:01 Scris de valentyno75
» POVESTEA MEA
Lun 24 Feb 2020 - 1:19 Scris de bubulinu11
» Injectii prostata Guercini
Mier 15 Mai 2019 - 21:00 Scris de cursor
» Noutăți și sfaturi
Joi 13 Dec 2018 - 8:31 Scris de COV
» Tinctura de merisoare
Sam 3 Noi 2018 - 15:59 Scris de Cristian32
» PROSTECT -2017
Sam 13 Oct 2018 - 20:50 Scris de Scl
» Sumetrolim - l-ati luat ? Ati avut reactii adeverse ?
Lun 1 Oct 2018 - 15:43 Scris de Cristian32
» Prostato Stem (Herbagetica)+informații - a încercat cineva ?
Lun 10 Sept 2018 - 19:56 Scris de Crisseu